Hantering av grovsopor

Hej alla!

Som bostadsrättsinnehavare är du själv ansvarig för hantering av grovsopor. Föreningen har inget grovsoprum. Vi har ett källsorteringsrum och det framgår av skyltarna i rummet vilka saker du kan lämna där. Allt annat måste du själv forsla bort!

Det finns t ex en återvinningscentral i Östberga som tar emot de flesta sorters sopor (de har även ett rum för saker du vill skänka). Öppettider hittar du här: http://www.stockholmvattenochavfall.se/avc#!/ostberga-atervinningscentral

Stockholms stad har även en mobil miljöstation som kommer till Årsta med jämna mellanrum. Mer info om vad de tar emot samt hämtningstider hittar du här: http://www.stockholmvattenochavfall.se/avfall-och-atervinning/har-lamnar-du-dina-sopor/privatkund/har-lamnar-du-sopor/mobila-miljostationen/

Om du inte har tillgång till egen bil kanske du kan prata ihop dig med en granne för gemensam transport.

Du får alltså INTE lämna grovsopor i vårt källsorteringsrum! Inga gamla resväskor, säckar med trasiga leksaker etc… Då och då ser det rätt illa ut där – senast här i veckan fanns ett meddelande från dem som tömmer att om det ser lika illa ut nästa gång så kommer de vägra tömma. Om detta inträffar så uppstår det extra kostnader för föreningen, kostnader som i slutändan landar på våra månadsavgifter.

PS Tack till dig som städade upp i källsorteringsrummet häromdagen!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera