Kontrollera kylskåpen – undvik vattenskada!

Hej alla medlemmar!

Hos några boende har det under åren uppstått vattenskador pga att ett kondenskärl på baksidan av kylskåpet överfyllts och läckt vatten på baksidan som inte upptäckts förrän det uppstått en skada.

För att undvika att detta sker rekommenderar vi att ni då och då drar ut kylen och kontrollerar att kondenskärlet inte är fullt (och i förekommande fall tömmer det). Tänk även på, när ni sen skjuter in kylskåpet igen, att inte skjuta in det alltför långt utan lämnar lite utrymme bakom. Detta för att vattnet som ändå hamnar i kondenskärlet ska torka upp ”automatiskt” med hjälp av den värme som kylskåpet alstrar.

Hör av dig om du har frågor kring detta!

Hälsningar styrelsen

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera