Mer information om ladduttag för elbil i garaget

Hej

Styrelsen har fått frågor om ladduttagen för elbilar i garaget. Kanske är det flera som glömt bort så här kommer ett förtydligande om bakgrunden:

Inför årsstämman 2018 skickades en kallelse ut där det framgick under § 17 Övriga frågor skulle behandla investeringsbeslut laddstolpar i garaget.

Vid stämman diskuterades frågan och i protokollet framgår följande:

”Styrelsen har under våren undersökt möjligheten att installera laddboxar för att kunna ladda el/hybrid bilar i garaget. Då styrelsen ser ett ökat behov av laddplatser samt att det finns ett investeringsbidrag att söka, anser styrelsen att det finns underlag för en sådan investering. Efter en presentation av styrelsens arbete under våren med att ta in offerter och val av Fortum som leverantör, gick stämman till beslut.”

Stämman beslutade att ge styrelsen i uppdrag att slutföra den påbörjade upphandlingen, under förutsättning att investeringsstöd från staten erhålls. Detta stöd har vi fått beviljat, och således fortsatt processen.

Av styrelsens presentation framgick även att de som använder investeringen ska bekosta uttagen samt även betala för förbrukningen av el. Mer information om hur det kommer att utformas exakt kommer inom ganska kort.

Hälsningar Styrelsen

PS – avslutningsvis kan meddelas att styrelsen sedan en tid tillbaka undersöker möjligheterna och förutsättningarna för att montera solceller på våra tak.

PS2 – du vet väl att du är hjärtligt välkommen till våra styrelsemöten om det är någonting du undrar över. Tiderna för hösten hittar du på förstasidan.

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar